At a glance

Study programmes:           

  • General medicine
  • Dental medicine

Langauge: english

Duration: 6 years

Costs: 7.500 Euro/ year

Places:

  • General medicine: 200
  • Dental medicine: 50

Application period: Not published

Entrance exam: No

Cluj-Napoca

De stad Cluj-Napoca is de tweede grootste stad van Roemenië, met ongeveer 300.000 inwoners, en staat algemeen bekend als een studentenbolwerk. Cluj-Napoca ligt in de regio Transsylvanië, waar ook een grote Duitse minderheid woont, zodat ook in de cultuur en architectuur sterke Duitse invloeden merkbaar zijn. De Duitse naam voor de stad is Klausenburg. Cluj-Napoca is de officiële naam van de stad, maar over het algemeen wordt de stad alleen Cluj genoemd.

Cluj is waarschijnlijk het populairste adres onder Duitse studenten, omdat het een moderne universiteitscampus heeft en de stad bovendien uiterst leefbaar is. De laatste jaren is er veel gerestaureerd en herbouwd, mede dankzij vele EU-projecten. Het centrum wordt gekenmerkt door vele leuke cafés en restaurants. Om u te verplaatsen kunt u gebruik maken van het zeer goed ontwikkelde openbaarvervoernetwerk of een goedkope taxi of Uber nemen. Voor Duitse studenten is een fiets echter een must. Cluj heeft een groot, nieuw gebouwd stadion van de plaatselijke voetbalclub, waar het internationaal bekende Untold Festival plaatsvindt. 

Een woning vinden is moeilijker geworden door de krappe woningmarkt, maar Road to Med School zal altijd een geschikte flat voor je vinden. 

De omgeving wordt gekenmerkt door bergen en nodigt uit tot wandelen of skiën. Het recreatieprogramma is groot en iedereen vindt er zijn gading.