Tandheelkunde in Timișoara

Tandheelkunde in Timișoara​

Informatie in één oogopslag

Vereisten voor u

Beschrijving van het standpunt van een student

Er zijn 30 plaatsen om tandheelkunde in het Engels te studeren aan de UMFT. De plaatsen worden verdeeld onder studenten van over de hele wereld. De praktijklessen worden voornamelijk gegeven in groepen van 6-8 studenten. Door deze vertrouwde sfeer bouw je heel snel een vriendschappelijke band op met je medestudenten en leer je je docenten ook persoonlijker kennen. Vanaf het eerste semester wordt er heel praktisch gewerkt. Net als in Duitsland wordt anatomie onderwezen in de vorm van voorbereidende cursussen en beginnen de eerste tandheelkundige cursussen op patiënten in het 4e semester. Het preklinische onderwijs vindt voornamelijk plaats in de 2 grootste universiteitsgebouwen van de universiteit, genaamd Medicina 1 en Medicina 2. De Faculteit der Tandheelkunde, Medicina Dentara, is te voet in slechts 5 minuten te bereiken vanaf het hoofdgebouw van de universiteit, Medicina 1. Ook de kliniek voor kaak- en aangezichtschirurgie is niet ver weg.

Door de 6 jaar studie heb je 2 extra semesters, in vergelijking met Duitsland, en dus genoeg tijd en mogelijkheden om behandelingen op de patiënt uit te voeren en te oefenen. Daarnaast dient na elk studiejaar een verplichte klinische stage te worden doorlopen, wat ook bijdraagt ​​aan de praktijkopleiding.

Uw sollicitatieprocedure met Road to MedSchool

Allereerst moet je met ons in contact komen. Je kunt ons al je vragen stellen en ook de vragen van je ouders. Wij willen u graag vanaf het begin zo goed mogelijk ondersteunen, en de beste manier om dit te doen is een gratis, vrijblijvend telefoongesprek. Tijdens dit gesprek willen wij u leren kennen en samen uw uitgangssituatie inschatten. Als u aan de voorwaarden voldoet en ons bureau opdracht geeft uw aanvraag in te dienen, kunnen wij beginnen met uw aanvraag bij de Universitea de Medicina si Farmacie in Timișoara. Wij sturen u een gedetailleerde lijst met alle vereiste documenten, toelatingsproefmateriaal en deadlines. Wij bereiden uw aanvraagdocumenten voor en dienen uw documenten ook in bij de universiteit. Nadat alle documenten zijn goedgekeurd, zal de universiteit u uitnodigen om deel te nemen aan het toelatingsexamen. Het toelatingsexamen is een meerkeuzetoets, die gebaseerd is op een vragenpool van 500 vragen. Bovendien is een taaltest vereist indien u niet over een taalgetuigschrift beschikt. Na deze tests publiceert de universiteit een lijst van alle aanvaarde kandidaten.